Gravel is momenteel het toverwoord in de fietsbranche. Geen discipline waar ze zoveel moeite voor doen. Niet alleen fietsen en onderdelen, maar ook complete kledingcollecties worden speciaal voor gravelliefhebbers ontworpen. Dit is de nieuwe Santini Terranova wintercollectie.

Gelukkig bestaat er geen gravelpolitie, dus je mag de nieuwe kledingstukken ook gewoon dragen op je mountainbike of racefiets. Want dit lijkt ons lekker spul, hoor. Vooral dankzij de technische stoffen van Polartec, die je lekker warm en droog houden in onze herfst en wat er voor winter moet doorgaan.

Santini Terranova Wind Vest

Polartec merino voering, lekker warm

Santini Terranova ALPHA TRAIL jacket

Casual Chic noemt Santini dit ontwerp zelf. Kun je dus dragen op de fiets of ernaast. Lichtgewicht en winddichte buitenkant. De liner is van Polartec Alpha, met merinowol dat zorgt voor veel draagcomfort en een perfecte isolatie. Achterop zit reflectief materiaal en daar vind je ook opbergzakken. Aan de voorkant zit op borsthoogte ook nog een zak met een rits.

De ritssluiting waarmee je het jack dichtdoet heeft een dubbele runner, zo kun je hem ook van onderaf openritsen voor wat meer ventilatie. Te koop in khaki of zwart, voor € 189,90.

Santini ALPHA PACK vest

Een windvest is altijd een goede investering voor fietsers. Dit vest kun je opbergen in de achterzak van je fietsjack of shirt en tevoorschijn halen als het frisser begint te worden. Eigenlijk qua materiaal gewoon het Trail jacket, maar dan zonder mouwen. Verschil is wel dat de rits a-symmetrisch geplaatst is om ruimte te maken voor een grote zak aan de voorkant. Te koop in dezelfde kleuren als het Trail jacket, voor € 159.90.

Santini WIND BLOC sweatshirt

Fietsen in een sweatshirt? Dat kan prima, zeker als de voorkant en de mouwen van Polartec Power Shield Pro material gemaakt zijn. De eerste softshell die comfort, ademend vermogen en winddichtheidd combineert.

De achterkant, onderarmen, polsen en onderboord zijn van elastisch materiaal, zodat er geen wind binnenwaait, terwijl het comfort verzekerd is. Twee verborgen zijzakken en een groot reflectief logo achterop maken dit sweatshirt helemaal af. Kopen? €129,90!

Meer info: www.santinicycling.com