Twee goed geoutilleerde racespeciaalzaken in de streek en een groot aantal toerclubs: dat moge duidelijk zijn. Er wordt veel gefietst in de Achterhoek, de streek oostelijk van Zutphen. In de zomer op de weg, in het winter in het veld. Of liever gezegd: in het bos. Zondag 9 december reden we mee met de Grote Veldrit van VRTC Vorden. Ruim 700 man kwamen mee trappen.


 

Het had vrijwel de hele nacht geregend. En dat liet duidelijk zijn sporen na. Heel veel modder, tientallen plassen onderweg en af en toe stukken waar je wel vaste grond onder je voeten had. Op onverharde fietspaden of zandwegen. Volgend jaar wellicht een wat drogere nacht voorafgegaan de tocht en je hebt net iets meer fiets-plezier.

De goed uitgezette route van zowel 30 als 45 kilometer voerde rond de dorpen Vorden, Lochem en Ruurlo en wat vooral opviel: de ruimte en de rust. En wanneer je de openbare weg op moest of moest oversteken kon dat ‘gewoon’. Zonder dat er vrijwilligers aan te pas moesten komen. Fijn hoor. Ook grappig: de reclame onderweg in de vorm van ‘billboards’ van tochten de weken erna! Altijd handig. Info over de tocht en foto’s via www.vrtcvorden.nl