Ridemeister bestaat vandaag precies 1 jaar. Het platform kijkt terug op een succesvol eerste jaar, en tegelijkertijd vooruit met de uitbreiding met nieuwe ridemeisters én nieuwe ervaringen door een intensieve partnership met Cycle Travel.

Passie delen

Waar ridemeister vorige jaar startte met 19 oud-professionals in voornamelijk Nederland en België, staan er vandaag de dag alweer 32 op het platform. Verdeeld over 10 landen. Met Puck Moonen en Philipp Walsleben zijn daar weer twee oud professionals aan toegevoegd. En door de samenwerking met Cycle Travel kunnen wielerliefhebbers voortaan ook met de ex-professionals op reis.

Volgens mede oprichter Bram Tankink is het een succesvol jaar geweest. “We hebben zowel particuliere en zakelijke gasten geweldige ervaringen bezorgd. Met de recente komst van Puck en Philipp zijn we ook weer erg blij. We merken dat veel (ex)-profs zich willen aansluiten bij het platform, omdat ze graag de passie voor de fiets willen delen met anderen. We hebben als platform een plek in de wielerwereld gekregen bij zowel de ridemeisters als de fietsliefhebbers.”

Oprichters van Ridemeister: Bart ten Tije & Bram Tankink

Gravel populair

Ridemeister blijft dus uitbreiden met ex-professionals. Zo zijn het afgelopen jaar weer 13 nieuwe ridemeisters toegevoegd en daarmee is het einde nog niet in zicht. Ook hebben de aanvragen in het eerste jaar laten zien dat Ridemeisters een gewild cadeau zijn om te geven. De weg is populair, maar ook gravel. Ridemeister herkent onder de boekingen ook dat gravel een alsmaar groeiende trend is. Zowel voor particuliere en zakelijke aanvragen.

Oprichter Bart ten Tije; “Puck en Philipp passen daarom perfect bij ridemeister. Puck is oud professional op de weg en gooit nu hoge hogen in gravelwedstrijden. Daarnaast is ze influencer en dat maakt haar ook interessant om mee te fietsen. Ze voldoet perfect aan de criteria voor een ridemeister, namelijk superior cycling skills, local know-how en inspiring characters.

Puck Moonen neemt je mee op gravel en op de weg

Dat geldt ook voor Philipp Walsleben. Wellicht is hij minder bekend, maar met zijn gravelrides in en om Berlijn biedt hij unieke ervaringen aan. Hij staat er pas net op, en heeft nu al gasten uit Canada, Nederland en België mogen begeleiden. Hij bewijst andermaal dat gepassioneerde wielrenners bijzondere ervaringen willen, en dat wij die bieden.”

Walsleben op zijn thuisterrein

Met een Ridemeister op reis

Met de intensieve partnership met Cycle Travel breidt ridemeister uit met nog meer unieke ervaringen. De twee partijen gaan samen reizen met een prof aanbieden. “Vanwege Corona hebben we reizen moeten uitstellen, maar het was altijd al de bedoeling dat je ook met een ridemeister naar het buitenland kon”, volgens ten Tije. “Door de samenwerking met Cycle Travel kunnen we dit nu high-end aanbieden. Met Puck kun je bijvoorbeeld naar Calpe om in een villa van de Cycle Coffee Society te verblijven, terwijl Cycle Travel de reis ontwikkelt en uitvoert.

Met Bram kun je gravelen bij de Mont Ventoux en met Lars kun je naar Parijs Roubaix in de week voor de race. En zo komen er nog meer unieke reizen.” Ook voor Cycle Travel biedt ridemeister een unieke samenwerking. “We boden al reizen als een prof aan”, zegt eigenaar Ralf van Heugten. “Nu is het ook reizen met een prof. En we gaan ook buiten de gebaande paden. Zo werken we aan een uniek aanbod in samenwerking met de Nordics Gravel Series in Scandinavië en kun je straks de gravel events aan de Costa Brava op een unieke manier gaan bleven. Allemaal begeleid door ridemeisters.”

Meer info: ridemeister.cc & cycle-travel.nl