Zero Gravity was het eerste bedrijf dat doorbrak met gefreesde licht gewicht remmen. Het inventieve aan de remmen was de “cam” die zorgde dat de remkracht op een acceptabel niveau kwam. Iin de afgelopen jaren hebben ze verschillende remmen rond dit concept gemaakt. Tot nu werd voor de remmen enkel gebruik gemaakt van metalen, vooral aluminium en titanium. Nu komen ze met een nieuw setje remmen, voor ’t grootste deel gemaakt van carbon.

De remmen, genaamd “gravitas”, zullen 40 gram lichter zijn dan de 0G-Ti remmen die momenteel de lichtste remmen in ’t assortiment zijn. Het gewicht zou tussen de 150 en 160 gram uit moeten komen voor een setje remmen inclusief de remblokken, ter vergelijking een setje Record Skeleton remmen weegt ruim 280 gram. Volgens Ted Camillo, de ontwerper van de remmen, zijn de Gravitas zeker niet minder stijf dan de 0G-ti’s. Het enige wat niet leuk aan dit setje remmen is is waarschijnlijk de prijs, een slordige $1200.

Daarnaast komt Zero Gravity ook met een setje zijtrek remmen voor op de crossfiets. Ook aan deze remmen hangt een fors prijskaartje van $599. De remmen zijn via het individualiseerbaar. Je kunt zelf kiezen in welke kleuren de verschillende onderdelen van de remmen worden geanodiseerd.

In dit programma kunnen ook de andere remmen van Zero Gravity gecustomized worden in een unieke kleurstelling zodat ze je fiets perfect matchen. Goedkoop is ’t alleen niet, voor de 0G-Ti’s betaal je $699. Er is helaas geen Nederlandse importeur.