Stichting Wielercomité Hoogerheide organiseert op vrijdag 21 november 2008 voor de tweede keer het ‘Woensdrechts Wielercafé’. Dit evenement wordt gezien als de opwarmer van de kampioenschappenmaand van januari 2009. Dan worden in wielergemeente Woensdrecht het NK en het WK cyclocross georganiseerd in respectievelijk Huijbergen en Hoogerheide.

Stichting Wielercomité Hoogerheide heeft als doel om, naast het organiseren van de jaarlijkse wielerronde, een extra activiteit te organiseren. Het wielercomité wil hiermee bereiken dat wielerliefhebbers het metier van de nomaden op het smalle zadel eens vanuit een ander perspectief kunnen beleven.
Op vrijdagavond 21 november brengt het wielercomité het verleden en het heden van de wielersport samen, met grote namen uit de wielersport die samen garant zullen staan voor tal van interessante anekdotes. Met onderwerpen als ‘De baan versus wielrennen op de weg’, ‘La Grande Boucle van toen en nu’ en ‘De evoluties van de meester en zijn meesterknecht’, zal het de wielerliefhebber aan niets ontbreken. De ervaren interviewers Michel de Koning en Cees Maas zullen bovendien alle gasten extra weten te prikkelen door hun wielerkennis enthousiast te gebruiken tijdens de diverse gesprekken.
Het ‘Woensdrechts Wielercafé’ van vrijdag 21 november 2008 begint om 20.00 uur en vindt plaats in multifunctioneel centrum Het Kloosterhof aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. De entree is gratis.
www.rondevanhoogerheide.nl


Foto’s: Bertus Ars