Het Rijk van Nijmegen en het Reichswald vormen gezamenlijk het decor voor een mountainbike marathon. Dit jaar wordt deze marathon op zaterdag 24 mei verreden in het kader van het WK Wielrennen & Mountainbiken Studenten 2008. Daarnaast kunnen op het schitterende parcours ook alle Nederlandse wedstrijdrijders meedoen en bestaat de mogelijkheid om een toertocht te rijden.

De start van zowel het WK Studenten als de open wedstrijd vindt plaats bij het Universitair Sportcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen en al na een kilometer over het asfalt duikt men de bossen in. De vele singletracks en verraderlijke klimmetjes in het gedeelte rond Groesbeek maken de marathon zeer attractief. Na zo’n 35 kilometer duikt men via de St. Jansberg het Reichswald (Duitsland) in. Hier wordt een afwisselend parcours gefietst met singletracks en gevaarlijk snelle afdalingen.


Na 50 kilometer door het Reichswald loopt de route weer in noordelijke richting langs Groesbeek. Gedurende zo’n 25 kilometer worden de benen echt op de proef gesteld door het crosscountryachtige parcours met bijzonder veel variatie. De laatste vijf kilometers zijn vlak en lenen zich voor een goede eindsprint waarna de finish weer bij het Universitair Sportcentrum zal zijn. Het totale parcours heeft ruim 1.150 hoogtemeters en is ongeveer 120 kilometer lang. De ervaring leert dat de gemiddelde snelheid ruim boven de 30 kilometer per uur zal liggen.

In het kielzog van de wedstrijdrijders wordt de mountainbike toertocht georganiseerd. Hiervan voeren de eerste 22 kilometers de deelnemers over het normale parcours van de marathon. Daarna gaat het weer richting Nijmegen over het einde van het marathon parcours en zal het na 32 kilometer finishen.


Datum:  zaterdag 24 mei 2008
Starttijd:  10.00 uur
Kosten:  Open wedstrijd – € 25,- (incl. chip)
Toertocht – € 4,-


Voor meer informatie en inschrijving: www.wucc2008.com