Op zondag 15 oktober werd de volledig verbouwde fietsspeciaalzaak Wielersport Math Salden in het Zuid-Limburgse Limbricht feestelijk heropend.

Ceremoniemeester Harry Willemsen lichtte losjes het programma voor het grote aantal bezoekers uit binnen- en buitenland toe. Hierna memoreerde oud-wereldkampioen Danny Nelissen verschillende beslissende momenten uit zijn wielercarrière, waarbij de sponsoring of de technische steun van Math Salden van belang was geweest. Math Salden zelf knipte aansluitend het lint door van de verbouwde winkel, waarvan de leiding sinds 2004 in handen van zijn zoon Ralph ligt. Daarna konden de genodigden gezamenlijk met champagne toastten en binnen rondkijken in de gemoderniseerde wielerzaak.
Kasteel Limbricht was vervolgens de mooie locatie om afscheid te nemen van Math en Tonny Salden, die met pensioen gaan. Math begon in 1963 in de garage van zijn moeder en laat nu een van de modernste wielerzaken van Nederland achter.
Naast een drankje, buffet en aanloop van veel bekende gasten uit de Nederlandse wielerwereld was er een gevarieerd scala aan activiteiten: een spectaculaire demonstratie van het Trial Bike Team, de verloting van de Colnago-racefiets van Thomas Dekker, een rollenbankwedstrijd, de nieuwe snufjes voor het wielerseizoen 2007 en als muzikale gast René Schuman. Alles stond garant voor een geslaagde bijeenkomst in Limburgse sfeer.
Math Saldens naam zal niet alleen aan de wielerzaak verbonden blijven. Zondag werd de Stichting Math Salden opgericht, die de opbrengst van de feestelijke bijeenkomst en een percentage van de toekomstige omzet van de wielersportzaak zal donereren aan Stichting Kleine Beer. Deze stichting zet zich in om chronisch zieke kinderen te laten sporten.

www.salden.nl