In de Belgische provincie West-Vlaanderen zijn binnen twee jaar tijd drie fietsnetwerken voltooid, naast het netwerk in De Kust. Met de netwerken in De Westhoek, het Brugse Ommeland en de Leiestreek komt het totaal op 5000 kilometer fietsplezier. 1500 kilometer klassieke fietsroutes, 2500 kilometer fietswegen die in twee richtingen afgefietst kunnen worden, en 650 knooppunten.

Wie de netwerken gebruikt, kan zelf de route uitstippelen. De trajecten zijn zo geselecteerd dat de fietser het specifieke karakter van de streek ontdekt. Nieuw in de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek zijn de meerdaagse fietsarrangementen. Van knooppunt tot knooppunt kan de route uitgestippeld worden inclusief accommodaties die fietsarrangementen bieden.

In de brochure Vlaanderen Vakantieland staan deze accommodaties beschreven. Zo kan de fietser van te voren de keus bepalen. De Westhoek biedt 18 aangesloten accommodaties, het Brugse Ommeland 11. Ook in de Leiestreek zijn fietsarrangementen uitgewerkt. Hierin is onder andere een gps-fietsarrangement opgenomen.

Voor meer informatie over de fietsnetwerken en de meerdaagse fietsarrangementen, kijk op http://www.toerisme-vlaanderen.nl. Hier kunt u de brochure ‘Vlaanderen Vakantieland’ aanvragen. De getoonde foto is afkomstig van dit bureau, Copyright Westtoer.


Voor informatie over de vier gebieden met de netwerken, kijk op http://www.dekust.org,


http://www.toerismewesthoek.be,


http://www.brugseommeland.be
en


http://www.toerisme-leiestreek.be
.