Het zijn geen winterhandschoen, maar wel ideale handschoenen voor de Nederlandse winters. Rara hoe kan dat?

Cannondale levert met de 3Season Gloves Plus twee handschoenen in één. Door een overtrekhoesje maak je de niet al te dikke handschoenen winddicht en enigszins waterafstotend. Het hoesje kun je wegstoppen onder een elastisch flapje bovenop de handschoen. De handschoen en het hoesje zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Nadeel is dat het hoesje in opgeborgen toestand wel een hobbel vormt, maar dat is vooral een optisch probleem. Minder is dat je het hoesje wel heel goed moet wegstoppen, want anders komt het wel eens los.

De pasvorm van de handschoenen is erg goed. De vingers zijn precies lang genoeg en nergens zitten naden in de weg. De kwaliteit is ook prima. Het hoesje zit verder goed over de handschoen heen. Nadeel is dat het minder geschikt is voor mountainbiken. Het hoesje laat namelijk alleen je duim en wijsvinger vrij. Met schakelen en remmen kom je zo nog wel eens in de knoop. Op de weg is dat geen enkel probleem.

Kortom, de Cannondale 3Season Gloves Plus-handschoenen zijn goede handschoenen voor frisse én koude dagen op de weg. Voor het mountainbiken of in de regen is het paar handschoenen minder geschikt. Voor € 40,- heb je er een allround setje handschoenen bij.