Op 9 april organiseert de Vlaamse zender VT4 voor de eerste maal de VT4 Fietshappening. Vedetten als Hanne Troonbeeckx, Roos Van Acker Johan Museeuw, Filip Meirhaeghe, Véronique De Kock, Sophie Dewaele en nog een groep bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op in een spannende BV Challenge ten voordele van het Kinderkankerfonds. Ook Miss België Annelien Coorevits voelt zich niet te mooi om zich in het zweet te werken voor het goede doel.

De VT4 Fietshappening is een voorjaarsevent voor elke recreatieve en professionele fietser. Dit familie-event is de kans om de mooiste fietsroutes in Belgisch Limburg te ontdekken, een ploegenchallenge te rijden of om je favoriete VT4-gezicht te ontmoeten. Er zullen dan ook heel wat bekende wielrenners en ex-wielrenners, mountainbikers en tv-persoonlijkheden actief zijn op en naast de fiets.
In de BV-challenge nemen ploegen met een mix van BV’s, wielerkampioenen en sponsors het tegen elkaar op om de snelste rondetijd te rijden. Daarnaast is er een veel randanimatie voorzien met onder andere een parcours met gekke fietsen, een testrit met Kick-bike, de VT4 Kids Disco, een demonstratie van wereldkampioen Trial Kenny Belaey.

De wielerkampioenen zullen ook talrijk aanwezig zijn. VT4 heeft, met programma’s als ‘Wellens en Wee’ en ‘Filip Meirhaeghe: de comeback’, het peloton altijd al een warm hart toegedragen. Johan Museeuw, Filip Meirhaeghe, Bart Wellens en Erwin Vervecken zullen hun talent dan ook uitgebreid tonen in de BV-Challenge. De Fidea Cycling Team fandag zal plaats vinden op de VT4 Fietshappening. Het hele team zal dan ook aanwezig zijn en deelnemen aan de verschillende tochten en challenges.
De VT4 Fietshappening wordt gehouden bij het Fenix Stadion in Genk.


Materiaalverhuur en logistieke faciliteiten zijn beschikbaar. Meer info kan je terugvinden op www.VT4-fietshappening.be.