Het Amerikaanse schijfremmerk Hayes kondigt alvast de komst aan van twee nieuwe modellen in de Stroker serie. Het gaat om een zeer lichte crosscountry-uitvoering en een krachtigere freeride-versie.

Een paar jaar geleden monteerde vrijwel iedere fabrikant wel op één van zijn modellen een Hayes schijfrem. Het ging dan om de HFX, die zowel krachtig als zeer goed te doseren is. Maar de rem heeft een beetje verouderd uiterlijk en ook het gewicht is aan de hoge kant. Omdat Hayes niet heel veel werk van een opvolger maakte, gingen fietsfabrikanten over op andere merken. Toen Hayes eenmaal met de El Camino kwam was die rem gewoon aan de late kant en kreeg daardoor (onverdiend) weinig aandacht. Vorig jaar introduceerde Hayes daarom de Stroker-serie. Een rem met een echt eigen uiterlijk en de krachtige prestaties die bij Hayes horen.
Voor 2009 (inderdaad, nu al) kondigt het merk twee nieuwe uitvoeringen aan, de Stroker ACE en de Stroker GRAM. Bij de eerste gaat het om een extra krachtige rem door een remklauw met vier zuigers. Het gewicht is met ongeveer 460 gram nog steeds aan de lage kant voor dat type rem. De Stroker GRAM is gericht op de lichtgewicht crosscountry bike. Het gewicht is een aangekondigde 355 gram. Dit is geen recordwaarde, maar wel ronduit licht. Verwacht de uitlevering van de remmen aan de fabrikanten einde van de zomer. Dus nog voor het einde van het jaar kun je waarschijnlijk al met de nieuwe rem rijden.