De dag voor de zware bergrit met finish op Alpe d’Huez mochten genodigden van de Rabobank het proberen. Tal van prominenten en recreanten deden mee. Alleen om boven te komen, of om hun persoonlijke toptijd te verbeteren.

De hitte op maandag 17 juli maakte het extra zwaar voor de genodigden van de Rabobank, met onder hen ervaren wielrenners als Joop Zoetemelk en Leontien van Moorsel, maar ook toppers op een heel ander terrein, zoals judoka Edith Bosch. Onder aanmoediging van het grote aantal wielersupporters dat al op de berg was neergestreken, reden ze omhoog.
Tot de meer ervaren fietsers behoorde ook handboogschutter Wietse van Alten, die als eerste van de promintenten de top bereikte. Het lukte hem net niet zijn doel te halen van een tijd binnen het uur. Het werd 1 uur en 19 seconden. Topwielrenster Arenda Grimberg werd tweede bij de prominenten en daarmee meteen de snelste vrouw, nog geen minuut achter Van Alten. De beste mannelijke recreant was Mink Zeilstra uit Huizen met 1.6,16. Angela van Koningsveld uit De Meern was de snelste van de vrouwen in een tijd van 1.14,07. En Angela komt toevallig ook aan het woord in het komend nummer van Fiets dat op 4 augustus verschijnt.
Meer lezen? Kijk op https://www.rabobank.nl/