Heb je Bike MOTION gemist of  kun je gewoon niet genoeg krijgen van alle nieuwe spulletjes op fietsgebied? Dan kun je op 21 t/m 23 januari terecht op de jubileumeditie van de fietsbeurs Velofollies in Kortrijk.

In 4 hallen presenteren ruim 120 bedrijven en dubbel zoveel merken stellen hun nieuwe collectie voor 2011. Dat Velofollies een niet te missen fietsevent is bewijst de beslissing van QuickStep om Tom Boonen niet te laten aantreden in de Tour Down Under in Australië (die plaatsvindt op hetzelfde ogenblik als Velofollies) om zo hun ploeg voor 2011 voor de vijfde maal op rij voor te kunnen stellen op Velofollies in Kortrijk Xpo. 
Naast de ploegvoorstelling van QuickStep vindt ook de voorstelling van het Dunkerque-Close2 Test team van Nico Mattan plaats en tal van andere ploegenvoorstellingen. Op zaterdag 22 november wordt het nieuwe boek rond ex-wereldkampioen Marcel Kint ten doop gehoudene. In de praatsessies met Rik Vanwalleghem mogen we o.a. verslaggever, entertainer en all round fietsliefhebber Karl Vannieuwkerke verwachten als ook topfotograaf Stephan Vanfleteren (o.a. bekend van het nieuwe boek Flandrien).

 

Daarnaast is er een Europese wedstrijd BMX Indoor. Op zaterdag wordt een heuse Europese competitiewedstrijd opgezet en op zondag wordt traditioneel het Open BK BMX gereden. Renners uit niet minder dan 10 verschillende landen maken er hun opwachting.  Verder is er op zondag opnieuw een jeugd cyclocross voor de jeugd en aspiranten die voor de tweedede maal op rij volledig indoor wordt gereden.

Velofollies 2011 vindt plaats van 21 t/m 23 januari in Kortrijk Xpo (België). Meer info: www.velofollies.be