Voor 2007 komt Shimano voor de Deore XT en Deore LX-groep met nieuwe Rapid Fire-schakelaars en vernieuwde achterderailleurs.


Shimano neemt de roep vanuit de markt om Rapid Fire-schakelaars zeer serieus. Waar de huidige Dual Control-rem/schakelgreep in het programma blijft met de huidige achterderailleur, daar krijgt de 2007 Rapid Fire Plus-schakelaar een eigen achterderailleur. Zowel de Deore XT als de Deore LX-uitvoering van de achterderailleur ziet er high-tech uit. Het logo komt in reliëf op de kooi te liggen en zorgt voor een duidelijke herkenning. Verder verandert er technisch niets aan de derailleurs. Omdat ze gecombineerd worden met de Rapid Fire Plus-schakelaars is alleen de Top-Normal-uitvoering – dus traditioneel schakelend – verkrijgbaar.
Nieuw aan de Rapid Fire Plus-schakelaars is dat je de knop voor het afschakelen niet alleen naar je toe kunt trekken, maar ook met je duim van je af kunt duwen om af te schakelen. Zo heb je meer keuze in de manier van schakelen. En roep nu niet meteen dat het schakelen met de duim afgekeken is van SRAM: de eerste Rapid Fire-schakelaars die Shimano 17 jaar geleden introduceerde beschikten over twee duwknopen. Die je dus met je duim bediende.