Veltec Benelux start met het eerste Nederlandse cycloteam dat zal rijden onder de naam Veltec team Granfondo. Het team bestaat uit zes enthousiaste cyclorijders – 5 mannen en 1 vrouw – die hun strepen al ruimschoots verdiend hebben in de cyclosportieve wereld. Het Veltec team Granfondo zal aan de start komen van bekende cyclo’s zoals de Marmotte en Les 3 Ballons. De Fietschallenge van begin mei wordt de eerste koers van het team.


 

De zes renners van het team zijn Jan Winters, Michel Snel, Alan Looms, Bas Steman, Anneleen Winters en Oege Hiddema. Vooral de laatst genoemde is een bekende in het peloton. Deze klimmer uit Groningen behoort tot de beste cyclorijders van Europa. Het Veltec team Granfondo wordt vakkundig begeleid door teamleider Jan Winters en fysioloog Herman IJzerman jr. Alle teamleden hebben de voorbije jaren ruime ervaring opgedaan in de cyclosportieve wereld. Het is ook tijdens de cyclo’s dat ze elkaar leerden kennen en dat het idee voor een professioneel cycloteam werd geboren. Het is een absolute primeur, want een Nederlands cycloteam bestaat nog niet. Alle teamleden delen dezelfde passie voor de sport, beschikken over een gezonde dosis ambitie en uiteraard houden ze ervan lekker samen te fietsen in een mooie omgeving.

De tijd dat het fenomeen van cyclosportieve tochten alleen bij insiders bekend was, is definitief voorbij. Het grote publiek heeft de weg naar de tochten al lang gevonden. Veltec wil graag bijdragen aan de professionalisering van de cyclowereld. Speciaal voor het Veltec team Granfondo werd een eigen kledinglijn ontworpen. Verder zal het team rijden op de nieuwe Concorde X-blade, met een optimale gewicht-stijfheid-comfort voor cyclosportieve uitdagingen. Het doel van het Veltec team Granfondo is tweeledig; zo goed mogelijk presteren tijdens de belangrijkste cyclo’s van het seizoen en uiteraard zoveel mogelijk samen genieten van het samen fietsen. Hoogtepunt van het seizoen is de Marmotte op 7 juli dit jaar, daar komt het voltallige team aan de start. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.De reacties over het Granfondo verhaal binnen het Veltec-kamp zijn uitermate positief. “De Marmotte is de elfstedentocht van het wielrennen, iedereen wil er eens in zijn of haar leven aan meedoen”, aldus Jurgen Krikke, directeur van Veltec. “Deze renners doen al mee in de voorste regionen en kunnen misschien met wat ondersteuning op het podium komen”. Voor Veltec is dit de perfecte gelegenheid om een superenthousiast team de kans te geven zich professioneel te profileren in de Granfondo wereld. Net als Veltec barst het team van ambities en klopt hun hart voor de wielersport. www.veltec.com