Het Tjechische merk Duratec maakt met ingang van 2007 niet alleen meer frames. Onder dezelfde naam gaat Duratec ook onderkleding op de markt brengen.

Voorlopig gaat het hierbij alleen nog om eerstelaags shirts. De zweetshirts zijn gemaakt van het materiaal Outwet en worden geproduceerd in Italie. Outwet moet zorgen voor een altijd droge huid, zeer hoog draagcomfort en is gemakkelijk te wassen en drogen. Door de speciale manier van weven moet 1 maat geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, van XS tot XXL.
Duratec brengt drie verschillende modellen voor de zomer (LP1, 2 en 3) en de winter (EP1, 2 en WP3). De zomermodellen hebben respectievelijk geen mouw, korte mouw en lange mouw. De wintermodellen hebben korte mouw, lange mouw en lange mouw met rits.
De prijzen variëren van € 34,95 voor de LP1 tot € 46,50 voor de WP3.


Vanaf 1 januari zet de importeur van Duratec voor Nederland, G&R Sport, zijn activiteiten voort onder de naam Duratec Benelux. De reden is dat G&R Sport nu ook het importeurschap voor Vlaanderen heeft verworven. Wallonie blijft door de huidige agent bediend worden.
www.duratec-bikes.nl