Tour de France 2006
Al weer een maand geleden finishte één van de spectaculairste Rondes van de afgelopen jaren. Wat een opwinding, spanning, verbazing, vreugde en verdriet gedurende drie weken fietsen door het franse land. Nee, tijdens drie en halve week fietsen!


Immers, al voor de start is de (sport)wereld in rep en roer. Een uit Spanje overgewaaid dopingschandaal zorgt er voor dat de drie grote kanshebbers (Ullrich, Basso en Vinokourov) niet van start gaan!


De eerste dagen van de Tour staan in het teken van de sprinters, waarna Gontchar de tijdrit op indrukwekkende wijze won. Vervolgens trok Rabobank ten strijde in de Pyreneeën. Menchov won op imponerende wijze, perfect gepiloteerd door een sterke Boogerd.

Nadat de Phonak-ploeg in de overgangsetappe een kopgroep 30 minuten liet uitlopen en Pereiro Sio de gele trui pakte en trok de karavaan naar de Alpen. Op Alpe d’Huez trok Landis, zo leek het, definitief de gele trui aan. Een dag later zakte de klassementsleider echter gigantisch door het ijs en verloor ruim 10 minuten.


Voor Landis was het over en sluiten, althans dat dacht iedere volger van de Tour. Na een aantal biertjes dacht de Amerikaan daar echter heel anders over en trok hij een dag naar zijn inzinking ten strijde. Niemand kon hem volgen en iedereen keek met open mond toe hoe de ‘rekenaar’ Landis naar de etappewinst snelde en terugkeerde in de top van het klassement.
 In de tijdrit werden de kaarten definitief geschud, totdat vlak na de Tour de uitslag van de dopingcontrole bekend werd. Landis heeft nu in ieder geval voldoende tijd om van zijn geplande heupoperatie te genezen..

Tourwinnaar.nl
Ook ons vernieuwde, samen met fiets.nl opgezette, Tourwinnaar spel had te leiden onder de dopingperikelen aan de vooravond van de Tour. In één klap werden de renners uit de categorie Favorieten uit de Ronde gezet. Omdat geen van de bijna 5000 deelnemers voordeel had bij de uitschakeling werd besloten niets aan het spel te wijzigen.


Al snel werd duidelijk dat de nieuwe spelopzet zorgde voor een attractief spel met veel wijzigingen in het klassement. Steeds weer doken andere deelnemers op in de top en net als in de Tour werd pas na de Alpen ‘ons’ eindklassement in zijn definitieve vorm gegoten. De eindvoorspellingen brachten nog enkele verschuivingen  teweeg, waarna Nico Hopman uit Winkel zich als winnaar mocht kronen. De door hem gewonnen Koga Miyata zal door zijn zoon gebruikt gaan worden om de conditie op Tour de France niveau te brengen!


www.fiets.nl


http://www.koga.com/nl

Hoofdprijs: Koga Miyata racefiets voor Dhr. Hopman uit Winkel
2e prijs: Autorondreis Frankrijk voor Dhr. van ’t Schip uit Ouderkerk a/d Amstel
3e prijs: Weekend Parijs voor Mevr. Smits uit Oirschot


De overige prijswinnaars kunt u vinden op onze website
Uiteraard heeft elke winnaar inmiddels bericht gehad. Nogmaals gefeliciteerd en veel plezier met de gewonnen prijs!


Tourwinnaar 2007
In 2007 zullen wij terugkeren met het Tourwinnaarspel. Uiteraard ontvangt u bericht op het moment dat u uw ploeg kunt samenstellen. Wij hopen dat u net zoveel plezier als ons aan het spel hebt beleefd. Wij kijken uit naar de editie van 2007!
Vanaf nu ontvangt u conform de spelvoorwaarden van Tourwinnaar.nl regelmatig de nieuwsbrieven van de Jong Intra Vakanties en Fiets.nl.
In de nieuwsbrief van de Jong Intra Vakanties vindt u de beste aanbiedingen en last-minutes op het gebied van stedentrips, zonvakanties, fietsvakanties, wintersport, prachtige verre reizen etc. Bovendien dingt u als nieuwsbrieflezer mee naar prachtige prijzen zoals een reischeque t.w.v. € 1000.