De inschrijving voor de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 is geopend. Geïnteresseerde fiets- en bromfietstechnici kunnen zich aanmelden tot 9 januari aanstaande, de grote finale vindt plaats op 30 maart 2009.

De verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 wordt op initiatief van stichting OOMT georganiseerd door kennis- en opleidingscentrum Innovam. OOMT wil met deze verkiezing het vakmanschap in de branche centraal stellen en het bewustzijn van het belang van opleiding en ontwikkeling stimuleren. De verkiezing biedt een uitgelezen kans aan fiets- en bromfietstechnici om te laten zien dat juist zij uitblinken in dit vak.
Deze verkiezing is een mooi visitekaartje voor de tweewielerbranche. “We zijn geen fietsenmakers, maar leveranciers van gezond plezier”, zegt Wim van Vliet, voorzitter van BOVAG Tweewielerbedrijven en ambassadeur van de verkiezing. “Behalve secuur werken met gevoel voor techniek, moet een tweewielertechnicus ook goed met klanten kunnen omgaan. Daarbij biedt dit vak prima kansen om door te groeien.”

Naast ‘eeuwige roem’, kunnen de winnaars rekenen op diverse interessante prijzen. Eerdere Tweewielertechnici van het Jaar denken vooral met plezier terug aan het geven van gastlessen op ROC’s.

Aanmelden voor de verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar 2009 kan tot uiterlijk 9 januari 2009 via www.tweewielertechnicusvanhetjaar.nl. De voorronde (theorietoets) is op maandagavond 26 januari 2009, gevolgd door de halve finale (praktijkronde) op 2 maart 2009 in het Tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein. Een uitdagende finalequiz bepaalt uiteindelijk wie zich op 30 maart 2009 Fiets- en Bromfietstechnicus van het Jaar 2009 mogen noemen.