De tweede editie van het fietsspektakel Velofollies is van vrijdag 18 januari tot en met zondag 20 januari 2008 in Kortrijk Xpo. Velofollies is een mix van activiteiten, shows, aanwezige ploegen en renners, stands met fietsen en accessoires, en BMX- en trialwedstrijden. Centraal op Velofollies staan ook dit jaar de ploegvoorstellingen van diverse teams in een speciaal hiervoor gecreëerd decor. Met aansluitend signeersessies en ontmoetingsmogelijkheden met de renners. 

De eerste ploegvoorstelling is op vrijdag 18 januari 2008: om 16.00 uur stelt QuickStep zijn nieuwe ploeg voor met Paolo Bettini, Tom Boonen, Gert Steegmans en Stijn Devolder! Verder tijdens Velofollies het Belgisch Kampioenschap BMX Indoor op één van de grootste indoor BMX-parcoursen in Europa: meer dan 350 meter lang en opgebouwd met ruim 2000 ton aarde! Bovendien is Velofollies in 2008 de thuishaven van de eerste ronde van de 2008 UCI Trials World Cup: de trial- wereldtop zakt in januari dan ook af naar Kortrijk. Ten slotte wordt op Velofollies een heuse indoor cycling-zone ingericht met de nieuwe Johan Museeuw-spinningfietsen. Bezoekers kunnen meetrainen met renners en oud-renners, zoals Nico Mattan, Johan Museeuw en de QuickStep Innergetic elite. Op zondag 20 januari kun je op Velofollies ook een MTB-rit meepikken. Bellegem staat er centraal als Dorp van de Ronde van Vlaanderen 2008.
Naast spektakel en actie is er ruimte voor het opsnuiven van de echte flandrien-sfeer. Dagelijks zijn er praatcafés mee te maken met wielrenners, ploegleiders en oud-toppers. Je technische kennis kun je aanscherpen tijdens de workshops van topbegeleiders. Verder stands met de nieuwste fietsmodellen en -accessoires. Ook zijn er commerciële stands waar je echt fietsen kunt kopen. Topmerken als Specialized, Campagnolo, Cannondale, Museeuw bikes, Scott en Ridley zijn vertegenwoordigd.


 

Velofollies vindt plaats op vrijdag 18 januari 2008 van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 19 en zondag 20 januari telkens van 10.00 uur tot 19.00 uur in Kortrijk Xpo. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 9 euro, een driedaags ticket kost 20 euro. Info: www.velofollies.be. Daar vind je ook het zeer uitgebreide programma van ploegenpresentaties, signeersessies, praatcafé’s, BMX- en trialwedstrijden, indoorcycling, modeshows etc.