Op zaterdag 20 mei kunnen trikers hun hart ophalen op Circuit Park Zandvoort. Daar wordt op de Formule 1 baan een trikerace verreden, als onderdeel van een Europese wedstrijdserie. De race is onderdeel van het fietsevenement Cyclevision. Aanmelden kan tot 13 uur, bij de stand van Hase of HP Velotechniek.

Bij triken is de belangrijkste regel dat de fietsen drie wielen hebben en door middel van spierkracht worden voortbewogen. Er worden twee tot drie ronden gereden. De baan is 200 meter lang, en zit vol scherpe bochten, sprongen en hindernissen. Vier deelnemers starten tegelijk, en moeten zich zien te plaatsen voor de finale.

Tijdens de wedstrijden zijn zowel exotische eigen creaties als de conventionele modellen te zien. Deze laatste hebben een rechte zitpositie wat een grotere kans op omkiepen veroorzaakt. Door de zitplaats te verlagen en een liggende positie te creëren, wordt dit tegengegaan.
Hase en HP Velotechnik, producenten van trikes en mede-organisatoren van de race hebben voor de trikeserie een mobiel wedstrijdparcours gemaakt. Deze kan ook als attractie bij andere evenementen ingezet worden.

Beide bedrijven staan met een eigen werkplaats aan de start. Daniël Pullvermüller van HP Velotechnik ziet de wedstrijden als een interessante materiaaltest onder extreme omstandigheden. “Bij de wedstrijden staan grote krachten op de wielen en zijn precieze stuur- en remmogelijkheden noodzakelijk.”

Het volgende Trike-evenement vindt plaats op de Fahrradmesse IFMA in Keulen in de herfst. Kijk voor meer informatie op http://www.hpvelotechnik.com. Meer info over Cyclevision vind je op http://www.cyclevision.nl.