Fietsplannen voor volgend jaar maken? De Cevennen in Zuid-Frankrijk zijn als fietsgebied onder meer bekend via het boek De Renner van Tim Krabbé. Nederlanders Simone Drost en Erwin Warmerdam organiseren hier vanuit hun camping en gastenverblijf fietstrainingsweken voor geoefende fietsers.

Gastenverblijf Les Cessenades in St. Frézal-de-Ventalon telt vijf gastenkamers en een boerencamping. Vanaf die plek fietsen deelnemers aan de trainingsweken 90 tot 140 km per dag met een hoogteverschil van circa 2000 meter. Een van de hoogtepunten is de Mont Aigoual. De trainingsstages worden in het voorjaar georganiseerd en zijn onder begeleiding van een ervaren wielrenner en met technische assistentie en ravitaillering. De stages zijn van zaterdag tot zaterdag en worden in de periode van 1 april tot 1 juli wekelijks georganiseerd. Kosten (volpension): bij verblijf op de camping 320 euro p.p., bij verblijf in een gastenkamer 395 euro p.p.
Voor individuele fietsers hebben ze uitgebreide routebeschrijvingen en kaarten, een fietsenkelder en mogelijkheid tot reparatie. Ook verhuren ze mountainbikes en verzorgen ze maaltijden.
Meer info: www.lescessenades.com