Dagelijks blogt de ploegleider Dirk Jan Roeleven van de BikeWriters-ploeg vanuit het Tour for Life kamp. Acht BikeWriters schrijven acht wielerverhalen tussen Italië en Nederland. Roeleven interviewt dagelijks de BikeWriter van dienst. Vandaag Fred Segaar, chef sport van RTV Noord Holland en publicist in het literaire wielertijdschrift De Muur.

Dirk Jan: Waar zitten we?

Fred: Bij een ondergaande zon aan de rosé in een dorp aan de rivier de Maas in Noord-Frankrijk.

Dirk Jan: Hoe was je dag?

Fred: Gisteravond had ik het vakantiegevoel te pakken, waardoor ik meer had gedronken dan goed voor me was. Het werd een kort nachtje op de camping, vijf uur maximaal geslapen.

Dirk Jan: Dus ’t ging vandaag voor geen meter?

Fred: Hoho! Dat zou je misschien denken, maar Fred Segaar zou Fred Segaar niet zijn als hij zichzelf niet had verrast.

Dirk Jan: Pardon ?

Fred: De oude Fred Segaar is in de glooiende Noordfranse graanschuur weder opgestaan.

Dirk Jan: Hoe zag die oude Segaar eruit dan?

Fred: Het beest is een tijdje getemd geweest, maar brak vandaag weer los. Ik stoempte, sleurde met Team DBA (olv Dokter Anne en Vader Paul) over de desolate heuvels. En na de finish pakte ik de draad van de avond ervoor weer op. Dorst!

Dirk Jan: Wat is de moraal van dit verhaal?

Fred: Zoals Maarten Ducrot altijd zegt: Je kunt jezelf als renner altijd blijven ontdekken. Dat is mij vandaag overkomen: de Renaissance van Fred Segaar.

BikeWriters on Tour for Life verschijnt in oktober en is nu al te bestellen. De opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen. Acht schrijvers, Richard Plugge, Jan Eikelboom, Nando Boers, Thijs Zonneveld, Pieter Cramer, Fred Segaar, Maarten Ducrot en Dirk Jan Roeleven vertellen het verhaal van Tour for Life 2010. Het boek is nu tijdelijk voor in te tekenen voor slechts € 12,50 via: www.bikewriters.nl.

Meer informatie over de Tour for Life vind je op www.tourforlife.nl.