Als er twee renners gespind zijn op een overwinning in de proloog van de Tour, dan zijn het wel David Millar en Bradley Wiggins.

Deze twee renners zijn exponenten van de Britse wielerschool, die vooral sterk is in het tijdrijden. Lange tijd waren wielerkoersen in lijn in Groot-Brittannië verboden en dienden wielrenners zich voor dag en dauw met elkaar te meten in het tijdrijden, terwijl het verkeer om hen heen gewoon doorging.
Millar en Wiggins hebben gemeen dat ze allebei ontzettend hard kunnen rijden. Millar won al diverse tijdritten en dit jaar schreef hij de proloog van Parijs-Nice op zijn naam. Wiggins treedt wat minder op de voorgrond, maar hij won wél de proloog van de Dauphiné Libéré en is Olympisch kampioen op de achtervolging.

Een andere overeenkomst is dat ze allebei aan het proloogparcours hebben gewoond. Millar tijdelijk, want hij is geboren op Malta uit Schotse ouders en heeft een tijd in Hong Kong gewoond. Wiggins is een echte Londenaar. Wie is de favoriet? Voor ons David Millar. “Ik leef er al het hele seizoen naartoe. Mijn ploeg geeft me alle ruimte om me optimaal voor te bereiden. Het zou echt fantastisch zijn als ik deze proloog zou winnen. Ik wil Londen gek maken”, aldus Millar.