De inschrijving voor de Toerversie van de Amstel Gold Race, de toerfietsklassieker die op zaterdag 18 april, met start en finish in Valkenburg, wordt verreden, is sinds vrijdagmiddag in recordtijd volgeboekt. Amper anderhalve dag nadat de digitale inschrijving via de site www.amstelgoldrace.nl geopend werd, werd het maximaal toegestane deelnemersveld van 12.000 toerfietsers bereikt.

Dat betekent dat ruim drie maanden voordat het evenement gehouden wordt het rennersveld compleet is. Vorig jaar al was de kaap van 12.000 deelnemers heel snel bereikt. Toen dienden de organisatoren na twaalf dagen de inschrijving te sluiten. De opening van de inschrijvingstermijn voor de editie 2009 van de Toerversie werd deze week, donderdag, gekoppeld aan de presentatie van de nieuwe website en het nieuwe logo van de Amstel Gold Race. Sindsdien stroomden de inschrijvingen uit heel de wereld binnen. In anderhalve dag tijd werden op de site van de Amstel Gold Race vele tienduizenden bezoekers geteld.
De organisatie heeft vooral vanwege het veiligheidsaspect het deelnemersveld op 12.000 wielrenners bepaald, maar zeker ook om de kwaliteit van het evenement te kunnen waarborgen. De Toerversie van de Amstel Gold Race wordt jaarlijks een dag voor de gelijknamige wielerklassieker voor profrenners verreden. De ProTourwedstrijd staat voor zondag 19 april op de kalender.

Was je te laat met inschrijven voor de AGR? Er is nog volop startgelegenheid in de Shimano Fiets Challenge. Op de site www.fietschallenge.nl vind je alle informatie over het evenement. 
Direct inschrijven doe je hier