De lijst van enthousiastelingen die zich inmiddels hebben aangemeld om donderdag 1 juli mee te doen aan de Toertocht Grand Départ kent vele prominente namen. Daaronder bekende oud-wielrenners als Tourwinnaar Jan Janssen, oud-wereldkampioen Harm Ottenbros en de Touretappewinnaars Huub Zilverberg en Frits Pirard. Ook Jac van Meer (Tourrenner), Aad van den Hoek (Tourrenner), Kees Bal (winnaar Ronde van Vlaanderen en Tourrenner), Ludo Delcroix ( België en winnaar Touretappe), Herman Beijsens (België en diverse Tours), Danny Stam en Robert Slippens (Oud-zesdaagse duo met vele overwinningen) en Bobbie Traksel (renner Vacansoleil en winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne 2010) komen aan het vertrek. Andere opvallende namen zijn: oud-olympisch schaatskampioene Marianne Timmer, de marathonschaatsers Kurt Wubben en Joost Juffermans, de huidige Olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij en sportverslaggever Frits Barend.

 

Er hebben zich inmiddels 8.000 mensen ingeschreven voor de Toertocht Grand Départ. Uiteraard kan iedereen, getraind of ongetraind, meedoen aan dit unieke evenement. Er kan immers gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 40, 70 en 120 kilometer. Iedere inschrijver krijgt een exclusieve wielertrui, met daarop het officiële logo van de Tour de France en het logo Le Grand Départ Rotterdam 2010.
Het evenement begint om 9.00 uur bij de Kuip met de uitgifte van startnummers en de fraaie wielershirts. Tussen 9.30 en 11.30 uur vertrekken de deelnemers in verschillende groepen.
Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.toertochtgranddepart.nl.