In de rubriek FietsCoach van augustus (Fiets nr. 8) behandelde arts Dion van Bommel een vraag over huidontstekingen in de liesstreek. Naar aanleiding daarvan mailde Frans Degoedt ons een praktische tip. Verder komt Bioracer met iets nieuws.

Frans schrijft: “Voor degene die geplaagd worden door dit soort ongemakken, is het goed te weten dat er een hulpmiddeltje bestaat, waar een preventieve werking vanuit gaat. In september ga ik een Transalp rijden, waarbij grote blarenpleisters van Compeed tot de standaard uitrusting behoren. Deze pleisters zijn formidabel om drukpunten te ontlasten en schuurplekken te voorkomen. Breng na het opplakken van de pleister wat crème aan. Het voorkomt dat de pleister door verschuiving aan de zeem gaat kleven. Het raadzaam de eerste keer vََr het gebruik, de bewuste plaats te scheren en het verwijderen gaat overigens het gemakkelijkst tijdens douchen. Succes verzekerd!”

Overigens komt er ook een andere product op de markt, waarvan wij de werking nog niet hebben kunnen testen: ReSkin van Bioracer. Deze padding plak je op je huid in de liesstreek en hij moet zo het beschadigen van de huid voorkomen. Ook zou het helpen al beschadigde huid te laten herstellen.
(zie ook het Beursnieuws in Fiets nr. 10, die 6 oktober verschijnt)