Xentis heeft de laatste jaren behoorlijke bekendheid verworven als fabrikant van de zeer aerodynamische 4-spaaks wielen, maar ze zijn tegenwoordig met meer dan wielen bezig. Vorig jaar tijdens Eurobike waren de eerste prototypes van de Xentis tijdritsturen al te zien. Daarna was het de beurt aan Faris al Sultan om met een prototype te rijden tijdens de Ironman op Hawaii. Binnen enkele weken zijn de gewone consumenten aan de beurt en zijn de sturen te bestellen.

De Xentis sturen zijn niet alleen bijzonder qua uiterlijk, maar ook qua mogelijkheden. Zo is een van de twee varianten speciaal geschikt om te gebruiken met Ergopowers of STI’s. Bij een gewoon tijdritstuur kun je wel gewone shifters monteren, maar daar kan je niet op steunen zoals bij een gewoon weg stuur en dat kan bij dit stuur wel. Er komt ook een versie op de markt met geintegreerde remgrepen, deze versie kan dus niet gebruikt worden met gewone shifters.

De ‘Aero Base X1’ is tevens in twee maten te verkrijgen, namelijk 42 en 44 cm. De gewichten varieren tussen 185 en 265 gram voor de verschillende versies. De adviesprijzen voor de basebars beginnen bij €370.


De bijbehorende opzetsturen, ‘Aero Action X1’, zijn ook in twee verschillende maten leverbaar (M en L). De adviesprijs ligt op € 370,-.


www.xentis.com