De kersverse en inmiddels drievoudige wereldkampioen sprint Theo Bos zorgt voor een paasverrassing in Steenwijk. Hij zal op zaterdag 7 april om 16.00 aanwezig zijn in de nieuwe winkel van Jan Terpstra Tweewielerspecialist. Wat hij mee zal nemen naar de showroom is zijn supersnelle baanfiets, een Koga-Miyata die een waarde van een half miljoen euro vertegenwoordigt.

Theo Bos is afgelopen zondag voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen geworden op het onderdeel sprint. Hij versloeg op de baan van Palma de Mallorca in de finale zijn Franse opponent Gregory Baugé. De 23-jarige Bos werd eerder in 2004 en 2006 wereldkampioen op het koningsnummer van de baansport.
Jan Terpstra Tweewielerspecialist opende onlangs zijn vierde vestiging in Steenwijk. Met winkels in Leeuwarden, Sneek, Drachten en Steenwijk is Terpstra de grootste tweewielerzaak van Noord-Nederland. Het assortiment omvat stadsfietsen, toerfietsen, racefietsen, MTB’s, kinderfietsen, vouwfietsen en electro-fietsen. Jan Terpstra is bovendien ‘hofleverancier’ voor vele wielerclubs, met een keuze uit diverse topmerken. Eén van die topmerken is Koga-Miyata, de fabrikant van de exclusieve baanfietsen van Theo Bos. Adres: Woldmeentherand 11, Steenwijk, www.janterpstra-bikes.nl