Er zijn geen geldprijzen te verdienen, wel eeuwige roem. In Thailand wordt dit jaar opnieuw de Tour of Friendship georganiseerd: een vijfdaagse cyclo voor recreanten.Er zijn geen geldprijzen te verdienen, wel eeuwige roem. In Thailand wordt dit jaar opnieuw de Tour of Friendship georganiseerd: een vijfdaagse cyclo voor recreanten.

Oorspronkelijk heette de Tour of Friendship de Anti Drug Tour Thailand. ‘’De wedstrijd draait om de liefde voor het wielrennen en wil fietsers van over de hele wereld samenbrengen’’, zeggen de organisatoren. De wedstrijd begint op 27 april en eindigt op 1 mei. De organisatie beschikt over 120 vrijwilligers die de wedstrijd begeleiden.

De wedstrijd wordt verreden in verschillende categorieën: van junioren tot masters en dames. De eerste etappe is een proloog van 7 kilometer. De etappes variëren in lengte, tussen de 54 en 170 kilometer. Inschrijven kan tot 31 maart.

Deelnemen aan de Tour of Friendship kost 16,900 Baht, omgerekend 435 euro. Dat is inclusief hotels en eten. Je vlucht moet je uiteraard zelf betalen.