Shimano stuurt het volgende persbericht in verband met een terugroepactie. Gezien het belang van de actie nemen we het bericht gewoon van Shimano over.

Aankondiging van Shimano Benelux BV betreffende een vrijwillige terugroep van PRO, SHIMANO en SAINT fietshandschoenen

Onlangs is Shimano op de hoogte gesteld van het feit dat, in tegenstelling tot stricte contractuele specificaties, bepaalde PRO, SHIMANO en SAINT fietshandschoenen, gefabriceerd door Shimano’s leverancier in Pakistan, sporen bevatten van Benzidine die de vastgestelde EU-normen overschrijden. Als voorzorgsmaatregel heeft Shimano besloten tot een vrijwillige terugroep van alle PRO, SHIMANO en SAINT fietshandschoenen voorzien van een label dat aangeeft dat deze in Pakistan gemaakt zijn of als deze helemaal geen label hebben. Fietshandschoenen die een label hebben dat aangeeft dat ze elders gemaakt zijn vallen buiten deze terugroep. Het label kunt u vinden aan de binnenzijde van de handschoenen.

Als consumenten een paar fietshandschoenen bezitten die onder deze terugroepregeling vallen of hier niet zeker van zijn, moeten zijn direct met het dragen van deze handschoenen stoppen. Vervolgens moeten zij (naar keuze) a) naar de winkel gaan waar de aankoop heeft plaatsgevonden, b) onderstaande Shimano website bezoeken of c) het onderstaande telefoonnummer bellen:

http://cycle.shimano-eu.com

van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00, voor nadere informatie betreffende de vergoeding van de aankoopsom.

+31 (0)341-272300


 


 

Noot van de Fiets-redactie: Benzidine is een in Europa verboden verfmiddel dat als zeer kankerverwekkend bestempeld wordt.