Net als vorig jaar!  In plaats van de kerstkaart: komende dagen hier onze overpeinzingen van 2008 en nieuwjaarswensen van de redactie van Fiets.

het is bijna 2009. Een mooi moment om even terug te blikken op een best wel heftig 2008.
Voor Fiets ben ik afgelopen jaar veel op pad geweest (o.a. fotoshoot Gardameer, Touretappe-verkenning met redactie, Lanzarote met Boom en Bos, fotoshoot Zwitserland en heeeel veel actiefotografie in Nederland) en daardoor heb ik weer ontzettend veel leuke mensen ontmoet en mooie plekken leren kennen.

Een van de hoogtepunten van het jaar was voor mij wel het tripje naar Lanzarote begin december. Geweldig om als het in Nederland winterweer is, daar lekker vanuit een cabrio (nogmaals dank aan Rabo-tv ) deze mannen op de foto te mogen zetten. En dan in de spaarzame vrije uurtjes natuurlijk snel even zelf op de fiets springen om alvast wat trainingskilometertjes voor het nieuwe seizoen te maken.
Ook de fotoshoot in Lago di Garda in maart was een toppertje. Samen met 4 heel gezellige fietsliefhebbers lekker gefietst en ook nog eens prachtige foto’s kunnen maken.
En dan vergeet ik bijna de 2 daagse touretappe-verkenning (traditie bij Fiets) naar Super-besse, met als toetje een toertocht met finish bovenop de Puy de Dome.  En oh ja….nee ik stop ermee….wil jullie niet jaloers maken   Dit alles om van Fiets het leukste fietsblad van de Benelux te maken.

Op sportief vlak was dit het 2e achtereenvolgende jaar dat in het water viel. Was in 2007 een gebroken elleboog een mooi excuus, dit jaar bleek een weekje duiken in Egypte de boosdoener. Een daar opgelopen bacteriele infectie samen met Pfeiffer was net teveel voor deze wieler-wannabee, en dus weer een jaar niet gereden als geplanned.
Komend jaar gaat het allemaal goed komen. Plannen genoeg. Ik kijk vooral uit naar de Vikingtour die ik in juli samen met collega Marcel ga doen.
Daarnaast natuurlijk de traditie in het eerste weekend van mei; de FietsChallenge. En dan hoop ik ook eindelijk eens wat B-koersjes leuk uit te kunnen rijden….moet toch lukken voor mijn 40e!

Jullie, onze lezers, wens ik vooral veel veilige kilometers in 2009.
Blijf genieten van onze prachtige sport en laat wat van je horen op het forum!

Edwin Haan
Fotograaf Fiets