Limburg is een nieuwe professionele wielerploeg rijker. Onder de naam Triple T-Team zullen de Limburgse wegen minstens tweemaal per week worden gekleurd door deze speciale formatie. Gisteravond werd het team gepresenteerd bij Tehava in Geleen.

Triple T staat voor het Tehava Testing Team dat eerst en vooral zich ten doel stelt om wielerproducten uit het racesegment te testen op kwaliteit en duurzaamheid. De merken komen uit de stal van Tehava, een bedrijf dat diverse A-spelers in de fietsenbranche vertegenwoordigt. Ruim 20 leden uit de WielerTourClub Grensland zijn daartoe geselecteerd, terwijl daarnaast professionele coureurs op uitnodiging testritten gaan meerijden.

Het initiatief is afkomstig van Robert Vrancken, directeur Tehava International uit Geleen. “Als groothandel hebben wij ons aanbod dit laatste jaar vooral in kwalitatieve zin uitgebreid. Maar wie kan beter een oordeel over het materiaal vellen dan de gebruikers zelf. Samen met fabrikanten, groothandel, detaillisten en consumenten is een uniek team geformeerd. Medio mei gaat het Triple T-Team officieel op weg. Een team dat wordt geadviseerd en begeleid door Rijwielspecialist Sjefke Janssen uit Elsloo. De testproducten zijn door de testleden aangekocht, waarmee een objectieve beoordeling gewaarborgd is. Met zijn allen kijken we uit naar de eerste testresultaten.”