Hoewel de nasmaak van de afgelopen Tour de France voor veel liefhebbers misschien bitter is toch nog even attenderen op het volgende: de fietsen van de top-3 hebben wij bij FIETS getest…


 

In het komende nummer staat een test van de nieuwe Trek Madone 5.2 Pro, de fiets waarmee Contador en Leipheimer respektievelijk als nummer 1 en 3 op het podium in Parijs stonden. OK, het is niet De Fiets, maar het frame van de Madone 5.2 is hetzelfde als waarmee de mannen van Discovery Channel de Tour redden.

Tussen hun staat Evans die op een Ridley Noah reed. Deze Noah staat in FIETS nummer 5 van dit jaar. Ook al in een ‘burger’uitvoering trouwens, maar net als bij de Madone is de basis dezelfde. We citeren: ‘deze Noah is opvolger van de Damocles en de ploegfiets van Predictor-Lotto. De Noah maakte vorig seizoen zo rond de Tour de France haar debuut. Mannen als Roesems, Van Petegem en McEwen rijden met de Noah. De 1320 gram –maat L- wegende Noah heeft een oversized en geovaliseerd carbon frame met aflopende bovenbuis, doorvoer van de derailleurkabels door de flink oversized balhoofdbuis, ‘wishbone’ achtervork en verwisselbare titanium achterpatten. Net als het frame is de voorvork van compleet carbon; zowel de vorkpoten als de balhoofdbuis. De Noah valt het meest op door de doorgetrokken staande buis’. Lees verder in het blad!