Gisteren voor het eerst de SRAM Red groep aan de tand kunnen voelen!

En om eerlijk te zijn: de groep is zeker verbeterd. Vooral de werking van de voorderailleur is een verademing ten opzichte van de Force en Rival groep. Daartoe is de shifter aangepast. Dat wil zeggen: het binnenwerk is gemodificeerd waardoor de voorderailleur twee `trim` functies kent. Wel zo prettig! Daarnaast is het schakelen zelf een stuk soepeler geworden. Binnenkort volgt er meer informatie over de SRAM Red groep. Overigens: de RED groep zal behoorlijk prijzig zijn. Ongeveer $2142,-. Ter vergelijking: een 2007 Force groep kost $1428,-. Dit zijn adviesprijzen in de USA.

Nog even de `highlights` van de groep op een rijtje:


•’ Light weight’:  de eerste onderdelengroep die minder dan 2000 gram weegt. De achterderailleur weegt slechts 153 gram, de opnieuw vormgeven voorderailleur 58 gram. Complet nieuw is de crankset: carbon met AL 7015-T6 bladen, GXP BB bottom bracket met. keramische lagers ( 760 gram inclusief lagers).
 • ‘Higher efficiency’: alle onderdelen horen bij elkaar waardoor ‘het’ beter werkt.
• ‘Advanced materials’: de onderdelen zijn zoveel mogelijk van carbon en titanium vervaardigd. En veel delen hebben keramische lagers.