Delta Lloyd introduceert de Xclusief Sportverzekering voor de uitrusting van fietsers, golfers, ruiters, duikers en watersporters.

Bij de uitrusting van een fietser gaat het bij deze verzekering om de fiets, eventuele fietstassen, fietscomputer en hartslagmeter. De verzekering biedt werelddekking tegen diefstal, verlies, vandalisme en beschadiging van de uitrusting. De maximale uitkering is het bij de aanvraag opgegeven bedrag. De sportuitrusting moet eigendom zijn van de verzekeringnemer, zijn of haar inwonende partner en/of inwonende kinderen.
Wat betreft ‘de kleine lettertjes’: uitsluitingen zijn slijtage en eigen gebrek, krassen, schrammen, deuken en verkleuringen die de functie en veiligheid van het object niet beperken, schade door verhuur, beroepsmatig gebruik van de uitrusting, en deelname aan wedstrijden waarbij het snelheidselement voorop staat, zoals wielerwedstrijden.
De fiets is alleen het eerste jaar tegen nieuwwaarde verzekerd en de verzekering kent geen eigen risico. De premie is afhankelijk van de waarde van de te verzekeren zaken, de verzekerde rubriek en de gezinssamenstelling. Als te verzekeren bedrag moet de oorspronkelijke cataloguswaarde van de te verzekeren zaken opgegeven worden. De minimumpremie is 25 euro per jaar, exclusief assurantiebelasting.
De volledige voorwaarden van de Xclusief Sportverzekering zijn opvraagbaar bij een assurantieadviseur of bij Delta Lloyd.
Meer info: www.deltalloyd.nl