Er wordt een hoop ‘gespind’ in Nederland voor het goede doel. We lichten hier een initiatief uit van de stichting ‘Sporten voor Sophia’.


 


 

Deze stichting- www.sportenvoorsophia.nl -zet zich jaarlijks in voor het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam. Elk jaar weer zetten enkele honderden deelnemers van diverse sportscholen uit het hele land, zich in om geld op te halen voor goede doelen binnen het kinderziekenhuis. In 2008 zal alles in het teken staan van Luchtweginfecties bij kinderen. Voetballer Pierre van Hooijdonk heeft zich bereid verklaard ambassadeur te zijn in 2008. Het evenement zal worden geopend door minister- president Jan-Peter Balkenende.


Sporten voor Sophia, de 17e editie zal zijn op vrijdag 1 februari Aquarobic in zwembad Charlois, zaterdag 2 en zondag 3 februari 2008 in het topsportcentrum Rotterdam. ( Feyenoord speelt uit tegen Ajax, dus parkeren geen probleem ). En zoals gebruikelijk zullen enkele bekende Nederlanders weer aanwezig zijn om de deelnemers te ondersteunen. Zij gaan ook fietsen, alhoewel dit geen 3 uur zal zijn. Toegezegd hebben o.a.: HenkJan Smit – Sjimmie Bruininckx ( shownieuws) Raymond Havelaar, Lodewijk Hoekstra, Rob Geus, Henk Bres, André van der Toorn ( wegmisbruikers ) Menno Kِhler (6pack), Odette Simons, Fleur van der Kieft ( snowmagazine) Allard Kalff ( RTL-GP) Yuri van Gelder….

Opbrengst
Het geld dat met de spinningsessies wordt ingezameld is bestemd voor onderzoek naar luchtweginfecties bij kinderen. Vorig jaar was de (record)opbrengst van het sponsorevenement ruim € 245.000. Doordat er dit jaar op zondagavond een extra blok van 350 deelnemers is ingepland, hoopt de organisatie dit bedrag te evenaren of zelfs te overtreffen.

Zaterdag 2 februari wordt net als in twee voorgaande jaren ook elders de hele dag gesport voor Sophia. In de Zeelandhallen in Goes staan drie blokken spinning op het programma met elk honderd plaatsen. Al drie jaar is Zeeland van de partij bij het sporten voor Sophia in Rotterdam. Op de website www.zeelandsportvoorsophia.nl is te lezen: ‘Ieder jaar was het weer een grote uitdaging om nog meer geld op te halen voor het kinderziekenhuis! We zijn een aantal keer in het ziekenhuis geweest waar je echt te zien krijgt waarvoor je je zo inzet. Hierdoor voel je je meer en meer betrokken bij dit ontzettend goede doel. Dit jaar wilden we het anders doen om nog meer geld op te halen. We kwamen tot de conclusie dat er op dit moment maar 1 sportcentrum uit Zeeland deelneemt aan dit evenement. Vandaar dat we op het idee kwamen om het evenement ook naar Zeeland te halen. Door dit te organiseren kunnen er extra deelnemers inschrijven en weer meer euro’s opgehaald worden. Dit evenement vindt plaats op hetzelfde moment als in Rotterdam dus op 2 februari tussen 10.00uur en 21:00uur. Deze happening zal in de Zeelandhallen plaatsvinden. Iedereen uit Zeeland kan hier aan meedoen, zowel sportcentra als bedrijven als particulieren.