Van 18 tot en met 20 mei wordt in het Duitse Bikepark Winterberg Europa’s grootste Freeride festival gehouden. Naar voorbeeld van het Canadese ‘Crankworx-festival’ is ook in Duitsland de opzet een mix tussen downhill, 4-cross en een Slopestyle-freeridewedstrijd.

Bikepark Winterberg ligt nog geen drie uur rijden van de Nederlandse grens. Voor de liefhebber van het meer downhillgerichte mountainbiken biedt het park een keur van disciplines. Er ligt een heus downhillparcours, maar ook diverse freeride-ritten die ook door de minder ervaren mountainbikers prima te rijden zijn. Goed om je vaardigheden op te krikken.
Maar van 18 tot en met 20 mei is het park voorbehouden aan professionals. Er zullen diverse wedstrijden gehouden worden, waarbij het Slopestyle-evenement de klapper beloofd te worden. Op een route naar beneden moeten de rijders zoveel mogelijk stunts op en met de fiets laten zien. Dit is één van de meest spectaculaire takken van de mountainbikesport. Dus plan in dat weekend een dagje Winterberg om de actie zelf mee te maken. Meer informatie vindt je op http://www.bikepark-winterberg.de/