LeTourDirect had vandaag zullen starten in Tilburg. Deze’Tour de France in een lange etappe’ is echter verdaagd naar een later tijdstip medio 2007. De website meldt dat vandaag meer informatie wordt gegeven, dat is echter nog niet gebeurd. Ondertussen lijkt het erop dat de TourUltime op 1 september, volgende week dus, wel gewoon van start gaat. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door veel polemieken tussen de organsatoren van beide evenementen Hans Mauritz (LETourDirect) en Guus Moonen LeTourUltime.

Vooralsnog lijkt LeTourUltime aan het langste eind te trekken als die volgende week gewoon van start gaat. Maar ook dat is maar afwachten. De deelnemers aan LeTourDirect wisten vorige week donderdag ook nog niks, gezien de aankondiging van Ultra cyclist Joop van Beek (vorig jaar 6e) vorige week, dat hij gewoon zou starten. Hopenlijk voor hem kan hij nog in LeTourUltime terecht.


De deelnemers aan LeTourUltime rijden de Tour als één lange etappe van 4300 kilometer, met start en finish in het Nederlandse Oisterwijk. Op 1 september aanstaande klinkt het startschot.

Maximaal tien dagen krijgen de deelnemers aan Le Tour Ultime om de monsterrace te volbrengen. En hun route door België en Frankrijk is allesbehalve vlak. In Frankrijk wachten eerst de Alpen, met zware beklimmingen als de Col de la Madeleine, de Col du Glandon, L’Alpe d’Huez en de Col d’Izoard. Vervolgens wordt ook even de Mont Ventoux meegepikt waarna de rijders doorsteken naar de Pyreneeën, met onder meer de Col de Mente, Col de Peyresourde en de Tourmalet. En als het einde bijna in zicht is, gaat het niet in rechte lijn naar Oisterwijk, maar via de Belgische Ardennen.
Negen individuele deelnemers en vijf teams hebben zich tot nu toe ingeschreven. Elk team en elke rijder heeft een begeleidingsbus/team, dat zorgt voor eten en drinken onderweg, voor een massage op zijn tijd, en dat – niet onbelangrijk – de muziekinstallatie met speakers op het dak bedient. De rijders zullen af en toe een paar uur slapen, maar verder proberen met zo min mogelijk slapen de tocht te volbrengen. Naast het gevecht tegen de kilometers en hoogtemeters wordt het dus vooral ook een gevecht tegen de slaap.
Kijk op www.letourultime.com
te wachten staat. Zij rijden de Tour als één lange etappe van 4300 kilometer, met start en finish in het Nederlandse Oisterwijk. Op 1 september aanstaande klinkt het startschot.