Eddy Merckx heeft tijdens de open dag van Jos Feron fietsspecialist in Schimmert, zaterdag 24 november, een Le Clochard dekbedovertrek gesigneerd. ‘Le Clochard’ dekbedovertrekken vormen een uniek project waarbij aandacht wordt gevraagd voor zwerfjongeren. De opbrengst van de verkoop van deze overtrekken gaat dan ook voor groot deel naar Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Op dit dekbedovertrek staat een uitgevouwen kartonnen doos afgebeeld. De gedachte hier achter is dan ook: “Slaap onder een kartonnen doos en help een zwerfjongere eronder vandaan. In Nederland zwerven meer dan 5000 jongeren en er is momenteel maar opvang voor slechts 1 op de 10.
Door de neutrale lichtbruine kleur past Le Clochard in elke slaapkamer. Het dekbed is uiteraard kinderarbeidvrij en milieubewust geproduceerd. De overtrekken zijn in drie verschillende maten verkrijgbaar vanaf € 49,95. Le Clochard vormt een origineel cadeau voor onder de kerstboom en is oa. te bestellen via www.le-clochard.com.


Het overtrek met handtekening van Eddy Merckx wordt momenteel geveild en zal samen met de opbrengst van de eerder geveilde dekbedovertrekken (gesigneerd door oa. Marco Borsato, Gordon, Wendy van Dijk) ook ten goede komen aan de zwerfjongeren in ons land.
Van de totaalopbrengst worden onder andere spinningbikes gekocht om in opvanghuizen voor zwerfjongeren te plaatsen. Zo kunnen de jongeren door middel van sport hun vrije tijd nuttig  besteden. Wielerfans kunnen via www.peza.nl bieden op dit unieke dekbedovertrek met handtekening van Eddy Merckx.