Na vorige maand de vernieuwde XTR-derailleurs en schakelaars te hebben getoond, geeft Shimano nu beelden vrij van de hydraulische schijfremmen. Het verschil met de huidige rem is dat je een grote keuze aan mogelijkheden hebt.

Waar bij de huidige XTR schijfrem er maar een optie is, namelijk combineren met de Dual Control-rem/schakelgreep, daar geeft de 2007-XTR-groep je veel vrijheid. Naast de vernieuwde Dual Control-rem/schakelgreep komt de greep van de hydraulische schijfrem ook los op de markt en kun je dus ook kiezen voor Rapidfire schakelaars. Het oliereservoir van de remgreep is verplaatst, wat een gunstigere kabelloop geeft – het probleem van de huidige generatie.

De remblokjes zelf zijn voorzien van een titanium-achterplaat voor en een betere hitte-afvoer en een solider remgevoel. De schijven zelf worden in vier maten geleverd: 160, 180 en 203 millimeter voor en/of achter, voor de gewichtsbewuste rijders. Kleine schijven met een lager gewicht, maar ook minder remkracht, lijken de trend te gaan worden, want ook SRAM gaat een 140 mm schijf leveren.

In het verleden hebben Formula en Hope ook al kleine schijven geleverd om het gewicht omlaag te brengen.


De nieuwe Shimano XTR-groep zal vanaf het laatste kwartaal van 2006 beschikbaar zijn.