Theo Bos en Teun Mulder nemen het op tegen ’s wereld snelste sprinters tijdens de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam. Op zaterdagmiddag 6 januari wordt tijdens de zesdaagse de Shimano Masters of Sprint georganiseerd.

’s Werelds snelste renners strijden op Rotterdamse bodem om de zege tijdens het spannende sprinttoernooi. Theo Bos, regerend tweevoudig wereldkampioen en zilveren medaillewinnaar op de Olympische spelen van Athene, is de grote ster van het sprintersspektakel. De Shimano Masters of Sprint is een nieuw onderdeel van de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam, die van donderdag 4 januari tot en met dinsdag 9 januari 2007 in Ahoy Rotterdam plaatsvindt.
Theo Bos zal in dit toernooi onder andere moeten afrekenen met de Brit Graig MacLean, de nummer twee van het afgelopen WK, en Europees kampioen sprint Tim Veldt. Ook Teun Mulder, wereldkampioen Keirin in 2005, is uit op eerherstel en zal er alles aan doen om dit gala der kampioenen op zijn naam te schrijven. Bos is blij dat Nederland weer een belangrijk internationaal sprinttoernooi binnen haar grenzen heeft. “Natuurlijk hadden wij onze duels tijdens de Zesdaagsen, maar een volledig toernooi voor eigen publiek met alle buitenlandse toppers aan de start is heel speciaal.” De rappe man uit Hierden verwacht de meeste tegenstand van de Engelsman MacLean.
Naast de drie Nederlanders en de Brit zullen ook de Duitse ex-wereldkampioen Jan van Eijden en de flamboyante Italiaan Roberto Chiappa aan de start verschijnen. De organisatie hoopt bovendien nog een Franse topper aan het rennersveld toe te kunnen voegen.
De Masters of Sprint begint op zaterdagmiddag 6 januari om 13.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 20,- per persoon.
De Rabobank Zesdaagse van Rotterdam kent iedere dag een speciaal thema. Tickets kunnen besteld worden via de Kassa van Ahoy: 0900-2352469 (45 cpm), Ticket Service Nederland: 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl, ticketpostkantoren, GWK-stationskantoren en de VVV-kantoren. Reserveringskosten bedragen € 2,15 per ticket.
Voor programma en openingstijden kijk op www.zesdaagserotterdam.nl