Net nu de concurrentie op racefietsgebied weer in de buurt komt van de carbon Scott CR1, verlegt het Zwitserse bedrijf de grens weer een heel stuk. Het nieuwe Addict-racefietsframe weegt slechts 790 gram. De complete fiets, met standaard Campagnolo Record, komt op 5,9 kilogram.

Scott heeft het lage gewicht voor de Addict weten te bereiken door de buitenste laag carbon weg te laten op de hoofdbuizen. Deze laag zit er vooral op voor het uiterlijk en eventuele bescherming. De sterkte heeft niet te lijden onder het weglaten van de laag. Andere punten waarop Scott gewicht heeft weten te besparen zijn de carbon kabelstoppers en carbon uitvaleinden. De Scott-voorvork is met 330 gram niet de lichtste op de markt. De stijfheid, sterkte en het comfort behoren wel tot de beste waarden bij voorvorken.
Over de stijfheid van de Addict doet Scott nog geen uitspraken en we moeten wachten tot we een frame zelf kunnen meten. Maar we mogen gerust aannemen dat de carbontovenaars bij Scott dat zeker in de buurt van de zeer stijve CR1 hebben weten te houden.
De geometrie is iets sportiever dan bij de CR1 en de Addict is dan ook voor wedstrijdrijders bedoeld. Opvallend is dat Scott maar liefst vijf jaar garantie geeft op een Addict-frame en geen gewichtslimiet stelt voor een rijder. En Scott heeft ook graag dat je ermee gaat doen waarvoor de fiets bedoeld is: racen!
Op de Eurobike-show begin september wordt de Scott Addict voor het eerst aan de pers en het publiek getoond.