Zondag 12 december wordt de Vlaamse Schobbejaks mountainbike route feestelijk geopend. Een prachtig, nieuw, volledig uitgepeild parcours in de buurt van Brugge. Voor de opening komen dan ook tal van hoogwaardigheidsbekleders opdraven.

De provinciegouverneur, de gedeputeerden en de provinciegriffier van West-Vlaanderen, de burgemeester, schepenen en gemeentesecretaris van Brugge, Beernem en Damme en Bloso, allemaal zullen ze aanwezig zijn om de deelnemers te verwelkomen.

De Schobbejaksroute” start in het Bloso sportcentrum “Julien Saelens”, door enkele wijken gaat het richting Assebroekse Meersen. Daarna gaat het door de Loweide, je ontdekt een prachtig landschap met door knotwilgen en populieren omzoomde akkers en weiden, bossen, riante kasteeldomeinen en stemmige hoeven. Na een stukje bosweg onder het domein Ryckevelde door, fiets je richting “Oedelemberg” via het kasteeldomein Ten Torre. Je proeft even van de “Oedelemberg” via de flank en langs landelijke wegen en paadjes bereik je de Gentse Steenweg.(gevaarlijke oversteek). Daarna gaan we de Antwerpse Heirweg op en via de oude spoorwegbedding naar de Bolakkerstraat en terug naar de Antwerpse heirweg, alweer een prachtig stukje bos. Via een lus keren we terug op de oude spoorwegbedding en zetten koers op richting Sijsele Dorp. In de verte zien we de kerktoren van Sijsele-dorp verschijnen. Via de Minneweg rijden we richting de Spermaliehoeve. Het kasteel van Male en de Abdij St-Trudo passeren we na een tocht door het Maleveld en Male en dan gaat het terug richting Ryckevelde. Over de oude spoorwegbedding rijden we richting Brugge. Je komt voorbij het natuurreservaat ‘De Schobbejakshoogte’ waar destijds dieven en struikrovers hun schuiloord hadden. Vooraleer je terug in de bewoonde wereld komt, rijden we nog door het Paalbos en het Veltembos. Aangekomen in het Bloso centrum kan je nog genieten van een verfrissing in de cafetaria “Extratime”.


Inschrijven kan je via deze link

of vanaf 8uur in het Bloso centrum ‘Julien Saelens’, Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek.
De officiële start is om 9uur.

Veel plezier!