Elf ijsbanen, elf steden, één doel: zo veel mogelijk geld bij elkaar schaatsen voor de Nierstichting. Op 21 oktober beleeft de Nierstichting Elfstedentocht, een oer-Hollands schaatsfeest, zijn allereerste editie. Onder het motto ‘Schaatsen aan voor nierpatiënten’ staan dan duizenden enthousiaste schaatsers in de startblokken om niet alleen een leuke dag te hebben, maar ook geld in te zamelen voor de hulp aan Nederlandse nierpatiënten.

Elf schaatsbanen zetten belangeloos hun poorten open voor de Nierstichting Elfstedentocht. Op de dag zelf zijn hier bekende schaatstoppers, zoals Jochem Uytdehaage, Ab Krook, Ard Schenk en Hein Vergeer aanwezig. Zij dragen hun steentje bij door op één van de ijsbanen hun rondes te rijden om geld in te zamelen. Ook schaatskampioene Ireen Wüst, de kersverse ambassadeur van de Nierstichting, hoopt dat iedereen die kan schaatsen naar de ijsbaan komt en zich laat sponsoren. Zij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat nierpatiënten een steuntje in de rug krijgen. Haar oom, die haar schaatscarrière op de voet volgt, is nierpatiënt. Na jarenlang dialyseren kreeg hij een nieuwe nier van zijn zus. “Dat vond ik een prachtig gebaar. Daarom wil ook ik me inzetten voor mensen met een nierziekte en roep ik iedereen op zich aan te melden voor de Nierstichting Elfstedentocht!”

Doe mee!
Iedereen kan meedoen. Alleen of als team, bijvoorbeeld met schaatsvrienden, familie of collega’s. Deelnemers kunnen zich opgeven via www.schaatsenaan.nl Hier krijgen zij hun persoonlijke pagina, waarmee zij sponsors kunnen werven en precies bijhouden hoeveel geld er is opgehaald. Meeschaatsen kan in Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Nijmegen en Utrecht. Hoe meer deelnemers zich aanmelden, hoe hoger natuurlijk de opbrengst. Meld u dus nu aan voor de Nierstichting Elfstedentocht! Wie zich vََr 1 oktober inschrijft maakt kans op een paar klapschaatsen t.w.v. € 299,–.