Op onze site vind je nu een button met de naam: RSS-feed. Wellicht ken je dat niet, daarom hier een korte uitleg.


Een RSS-feed zorgt ervoor dat een RSS-reader gevuld wordt. Een RSS-reader is een soort koppensneller, waarin steeds het laatste toevoegde nieuws met een kop en een of twee regels wordt weergegeven. Je snelt de kop en wil je meer weten dan klik je erop en kom je op de site bij het hele verhaal. Het voordeel? De reader meldt zich als er een nieuw bericht op jouw sites komt. Je hoeft niet steeds een site te bezoeken om te kijken of er al nieuws is en je kunt van meer sites tegelijk een overzicht van het nieuws krijgen dat jij nog niet gezien hebt.


Wat heb je ervoor nodig? Een RSS-reader. Er bestaan enorm veel verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor andere moet je betalen. Een gratis en makkelijke RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. Je kunt dit programma downloaden van de website Feedreader.


Als je het programma hebt gedownload en ge├»nstalleerd kun je een nieuwe RSS-feed toevoegen via “File, Add New Feed”. In het venster dat vervolgens verschijnt, vul je de url van de RSS-feed in en klik je op ‘Next’. Vervolgens kun je een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.


Dit is de URL die je voor het fietsnieuws moet toevoegen aan je RSS-reader:


feed://www.fiets.nl/rss/rss.asp?newsCatId=2