Onder een stralende zon ging zondagmorgen 19 augustus de 10e Ride for the Roses van start vanaf het Martini Plaza in Groningen met een record van 10.000 deelnemers.  De deelnemers aan de 100, 50 en 25 km tochten werden overal langs de route uitbundig begroet.


Door dit aantal deelnemers heeft de 10e Ride een record gevestigd, waarbij de inschrijving zelfs al drie dagen eerder moest worden stop gezet. Met de actie ‘Fietsen met Thea’ werd ook de emotionele betrokkenheid nog dichter bij het grote publiek gebracht, waardoor in korte tijd het aantal inschrijvingen hiervoor al 1500 bedroeg.


In de middag werden in de grote finale op het podium van Martini Plaza de cheques aangeboden met bedragen die bijgeschreven konden worden op rekening van de Ride for the Roses 2007. Het eindbedrag kwam te staan € 776.987,44 kwam, een absoluut record in het bestaan van Ride for the Roses in Nederland. Het bedrag van bijna 8 ton is bestemd voor kankeronderzoek van de KWFkankerbestrijding.


In de emotionele slotbijeenkomst werden cheques aangeboden door (ex)kankerpatiënten en mensen die een dierbare hebben verloren in de strijd tegen kanker. Maar ook spontane acties en een veiling van beschikbaar gestelde wieler- en voetbalshirts brachten het totaalbedrag omhoog, waaronder een persoonlijk gesigneerd shirt van Lance Armstrong. Voor de sponsoren en vrijwilligers een waardige afsluiting van 4 jaar voorbereiding in Groningen!


Voor meer informatie: www.ridefortheroses.nl