Nieuw in het Tifosi-assortiment is de Podium sportbril. Opvallend is de bevestiging van de poten: deze klik je aan beide kanten van de lens vast. Doordat je weinig montuur hebt, resulteert dit in een erg open gezichtsveld. De poten zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, neon oranje, mat zwart, blauw en rood metalic. De Podium komt met drie lenzen en een brilkoker. Er is ook een S-variant voor mensen met  een smal gezicht. Voor de brildragers is er een optionele adapter zodat je ook glazen op sterkte kunt plaatsen.

Praktijk
Ik ben altijd al fan geweest van brillen zonder een echt montuur. Je hebt zo een erg ‘open’ zicht! Past de bril goed, dan merk je bijna niet dat je er een op je neus hebt. Natuurlijk helpt het lage gewicht van 30 gram ook mee! Afstellen van de bril doe je door het zachte neusstuk wat te verbuigen en ook zijn de brilpoten buigzaam. In het begin zakte de bril onderweg iets af. Maar met de brilpoten iets naar binnen gebogen was dit niet meer het geval. De pootjes losklikken kost wel wat moeite, maar na wisselen zitten de pootjes weer  goed vast.

Conclusie
Met een blanke, rode (voor meer contrast wanneer donker is) en een donkere lens voor de zon heb je met de Podium een bril voor alle seizoenen. Met de juiste afstelling en de goede lens in de bril heb je een model waar je eenmaal op de fiets alleen nog maar zorgen hoeft te maken hoe je op het echte podium moet raken!

Tifosi Podium,
Gewicht: 30 gram
Prijs: € 69,95 met fototec lens  € 79,95
Meer informatie: www.tifosioptics.com
Verdeling: www.rivosports.nl