Dat profs op elk materiaal rijden waar ze voor worden betaald blijkt ook in 2007 weer niet waar te zijn. De renners van de Rabobank en Quick_Step rijden dit jaar niet op de zadels waarop ze oorspronkelijk zouden moeten rijden.

Rabobank zou dit jaar namelijk gesponsord worden door het nieuwe merk Prologo. Op aandringen van de managers, renners en mecanieciens blijven de renners van Rabobank echter dit jaar toch gesponsord worden door Selle San Marco. Alle Rabo-renners zitten dit jaar dus weer op ‘Italiaans leer.’

Bij Quick_Step is het verhaal net iets anders. Deze ploeg rijdt op Specialized fietsen en het Amerikaanse merk zou ook de zadel moeten leveren. Op Mallorca maakten een collega een foto van deze fraaie fietsen. Ons vielen naast de fietsen ook de zadels op. Van links naar rechts zie je (volgens ons) een Selle San Marco Regal, een San Marco Era en een San Marco Aspide. Zeker omdat er geen logo’s op de zadels staan gaan wij er vanuit dat Boonen en co ook dit jaar weer blijven rijden op hun oude vertrouwde merk. Vorig jaar al werd Quick_Step niet meer door Selle San Marco gesponsord, maar reden meerdere renners waaronder Boonen nog wel op een (merkloos) San Marco zadel.