Na een afwezigheid van enkele jaren zijn vanaf april 2008 Peugeot fietsen weer in Nederland te koop.

Het gamma bestaat onder andere uit MTB’s. Peugeot fietsen worden alleen verkocht bij een tiental geselecteerde Peugeot-autodealers verspreid over het land, maar ook bij Peugeot Experience in Breukelen.


Lange traditie
Peugeot is het oudste fietsmerk ter wereld: al in 1882 introduceerde Peugeot het eerste model, de Grand-Bi. Peugeot is ook enkele decennia zeer nauw betrokken geweest bij het belangrijkste fietsevenement ter wereld, de Tour de France. Het assortiment bestaat uit een stadsfiets, een hybride, een trekking, twee ATB’s en een kinder ATB. Enkele modellen worden uitsluitend in Nederland geleverd, zoals de Dutch Lion, Signature en Roland Garros. De adviesprijzen variëren van € 249,- voor de Black & Silver Junior, een kinder ATB, tot € 1.199,- voor de Hoggar, de meest hoogwaardige ATB.


Zowel bij Peugeot Experience als bij de geselecteerde dealers ‘worden medewerkers getraind voor deze uitbreiding van de dienstverlening’volgens Peugeot. Hier kan het fietssortiment worden bekeken, gereden en gekocht. Peugeot biedt vijf jaar garantie op het frame, en twee jaar op lak, voorvork en andere onderdelen. Info via www.peugeot.nl