De huidige en de voormalige wereldkampioenen Paolo Bettini en Tom Boonen en de rest van het gehele Quick Step Team zullen in 2008 rijden met Roval wielen. Specialized, eigenaar van Roval heeft vijf modellen wielen voor Quick Step ontworpen en ontwikkeld.

Het Roval Roubaix model, dat nu verkrijgbaar is bij Specialized dealers, zal hun voornamelijk te gebruiken wiel zijn voor de 2008 voorjaarsklassiekers.
De Roval Fusée Star, die het frontale oppervlak van een standaard wiel halveert, zal het voornaamste wiel zijn voor alle tijdrit toepassingen dankzij zijn ongelofelijk lage luchtweerstandcoëfficiënt en handling karakteristieken. Dit wiel hebben wij al getest en wordt beschreven in Fiets nummer 2 2008, die 1 februari in de winkel ligt.

Om de Roval team modellen verder ontwikkelen zal Specialized samenwerken met Campagnolo om drie van de vijf Roval team wielen te bouwen. Deze wielen zullen de door Specialized ontworpen naven en spaakpatronen hebben naast door Campagnolo ontworpen velgen en spaak/nippel systemen. De teamwielen zullen worden gebouwd in de Campagnolo faciliteiten in Vicenza, Italië.


www.specialized.com
www.quickstepcycling.com
foto’s: QS/ www.tdwsport.com